Viktigt att aktivera katten

En katt må sova många timmar om dagen. Men när de väl är vaken behöver de gott om stimulans för att må bra. Daglig aktivering av katten är något alla borde göra och det finns många olika metoder du kan prova på.

Traditionella leksaker

Leksaker kommer i många olika former. Men när vi säger traditionella leksaker tänker vi huvudsakligen på de som husse eller matte håller i och aktivt använder för att leka med katten. Och det kan då vara allt från bara ett snöre till en leksak man köpt i butik. Att spendera lite tid att leka med katten på detta vis är ett trevligt sätt att spendera tid med varandra.

Aktiveringsleksaker

Aktiveringsleksaker är en nyare våg av leksaker som katten ofta kan leka med helt själv. Även dessa kan hittas i en mängd olika varianter och det är värt att prova sig fram för att hitta något som katten eller katterna finner speciellt intressanta. Fördelen med dessa leksaker är att katterna kan underhålla sig själva när både husse och matte är på jobbet. Eller när alla andra i huset helt enkelt ligger och sover. Katter är trots allt som mest aktiv kring skymning och gryningen.

Utforskning

Katter vill gärna utforska sin omgivning så mycket som möjligt. Att emellanåt lämna garderobsdörrar och skåpluckor öppna får dem ofta att vilja ta sig en närmare titt. Desamma kan även gälla att ge katten en chans att klättra upp på högre höjder. Detta kan kanske betyda att man behöver bygga upp en trapp av några lådor eller liknande men det är något katten helt klart kommer ta chansen att utforska när de lägger märke till det. Eller bara lägga fram en låda de kan krypa in i och ta sig en titt. Alla har nog lagt märke till hur fascinerande katter tycker lådor är.

This entry was posted in Katt.