Foder for aktiva hundar och större raser

Att välja ett bra foder kan göra mycket för din hunds hälsa och välmående. Forskning har visat att ett foder inte passar för alla hundar, utan det bör anpassas efter en rad faktorer. När du som hundägare ska välja mat till din hund bör du tänkta på faktorer som ålder, storlek/ras, vikt och aktivitetsnivå för ett välinformerat val.

Rätt energivärde

När din hund övergår från valp till vuxen behöver den oftast ett mindre energirikt foder med mindre mängd protein och kalcium. Energibehovet skiljer sig dock mellan olika hundar. Stora hundar som exempelvis Newfoundlandshund och Bullmastiff kräver en hel del mat men är vanligtvis mindre aktiva. Det innebär att de lättare kan gå upp i vikt. Därmed kan ett mindre energirikt foder vara ett bra alternativ. Har du däremot exempelvis en hund du tävlar och tränar med och som har en väldigt aktivt livsstil ska du välja ett foder som har ett högt energivärde som kan fylla på med den energin din hund gör av med.

För att välja rätt foder till din hund kan du klicka dig vidare online för att få tips. Det är viktigt att hitta en bra balans på hur mycket mat du ger och hur mycket motion hunden får.

This entry was posted in Hund.