Ta hand om din hund

När man skaffat sig hund så gäller det att man tar hand om den på bästa sätt. Hunden är vår bästa vän och den klarar sig inte på egen hand. Den måste få omvårdnad på alla sätt. Det ska klippas klor och pälsen behöver tvättas och borstas. Detta är bara något som du behöver tänka på som hundägare.

Förutom kloklippning och pälsvård så bör man kolla upp sin hund minst en gång i veckan så allt är som det ska med den. Det kan vara ohyra i päls eller eksem och annat som kan uppstå. Sommartid så är fästingar ett elända för våra kära hundar och om vi vet med oss att vi varit mycket utomhus så gäller det att kolla igenom så det inte sitter någon rackare. Det är ingen större fara men det kan upplevas som äckliga små varelser som vi måste plocka bort. Det finns bra redskap och verktyg för att få hjälp med att plocka fästingar.

Du kan köpa mycket på nätet idag som kan underlätta både att plocka fästingar och hålla pälsen ren och fin. Vissa tidpunkter på året så ska gammal päls fällas och vissa hundar fäller mer än andra. Det gäller att vi hjälper till med detta genom att borsta och hålla pälsen fräsch. Använd aldrig vanligt schampo utan köp speciellt hundschampo till din hund. Kontrollera också hundens mun och tänder. Dessa kan borstas precis som vi männiksor gör. Det gäller att vänja hunden med att man gör detta och får hålla på med hundens gap. Kolla också upp ögon och öron så det inte är något konstigt. Öron kan du lukta och känna ifall det är något som är på gång. Rengöring är viktigt även där.

This entry was posted in Hund.