Det bästa för din häst

Det är viktigt att vi tar hand om våra hästar på allra bästa sätt. Det är oerhört viktigt så att din häst håller sig frisk och kry. Förutom skötseln så gäller det att den har ett stall som också sköts om och att man håller efter så det är rent och fint i deras boendemiljö.

Att sköta om sin häst

För att kunna sköta om sin häst så kan man behöva lite olika produkter och hjälpmedel. Du kan idag hitta i butiker online som har mycket av det som behövs för att ta hand om din häst. Med en ryktborste så kan du rykta din häst för att få en glans och en snygg häst. Men också för att hålla den ren. Genom att hålla på med din häst så kan du upptäcka svullnader och annat som kanske måste hanteras på något sätt. Man får en fin kontakt med sin häst när man ryktar den. När våren kommer så kommer också pälsfällning och hästens vinterpäls ska av. Då kan det behövas extra borstning och ryktning för att snabba på den fällning som pågår. Det är också skönt för hästen att bli ryktad.

Även viktigt med hovarna

Det är även viktigt att hålla koll på hovar och ben. Om det visar sig att den har problem med sina hovar så kan man vara i behov av hovslagare som kommer och hjälper till. Din hovslagare är ett bra bollplank till vilken skoning som passar bäst för just din hästs hovar. En hovställning som är felaktig kan enbart förvärra för hästen. Mer än 6 till 8 veckor ska det inte ta med att sko om sin häst. Kolla alltid upp din hästs hovar innan du tar ut den ur sin box, kratsa ur och se till så att inget sitter där som inte ska finnas vid hoven och som kan skada den. Med unga hästar så finns det en fördel att träna dessa helt utan att sko dom så långt det går. Då utvecklas hoven naturligt och på bästa sätt.

This entry was posted in Häst.