Träna med din hund

Något som är viktigt för både din hund och dig är att ni tränar tillsammans. Ni bygger upp ett mycket större band till varandra genom aktiviteter och träning. Att träna med din hund behöver inte betyda att varje lördag så går ni till parken eller på er bakgård och utför en massa olika övningar.

Som hundägare så tränar ni dagligen och nästintill varje sekund ni är tillsammans. Hunden är en del av er flock och vill gärna bli aktiverad. Det är sällan en hund blir trött. Prova att kasta en boll och se hur många gånger hunden kommer tillbaka. Det är det beteende som hunden lärt sig och den tycker om att vara dig till lags. Se till att skaffa det som ni behöver för att få bra träning tillsammans.

Se även leken som träning. Att slänga en boll eller annat som hunden får hämta och komma tillbaka till dig med är en bra träning. Detta samspel som är mellan dig och din hund är viktigt att underhålla och det finns massor med övningar som ni kan ge er på för att träna tillsammans. Det är bra att börja med hunden redan som valp och det finns olika övningar som kan användas av för att få en bra början med hunden.

Lycka till med er träning och vi hoppas naturligtvis att den ska ge resultat vilken den kommer att göra.