Att flyga med husdjur

För dig som planerar att flyga med ditt husdjur har säkert frågor och funderar på hur detta ska gå. Det flesta gångerna så är det aldrig ett problem att ta med sig hunden eller annat husdjur på flyget. Det är alltid upp till flygbolagen att bestämma vilka regler de sätter då det kommer till husdjur. Kolla alltid upp lagarna och reglerna som gäller för det land du ska resa till. Kolla och upp med flygbolaget vad som gäller för ditt husdjur.

Det är inte alltid att föredra att ta med sig sitt husdjur på olika resor. Men i vissa fall så kanske man inte kan lämna i från sig sin hund eller vilket husdjur man nu har. Om man exempelvis planerat en resa till Las Vegas, vilket man kan läsa om på vegasblackjack.se så kanske det är bättre att lämna jycken hemma och koncentrerar sig på sin resa. Om det är ett måste att hunden ska följa med så beror det också på vilka regler som gäller med införsel av husdjur. Olika länder har olika regler.

Det du ska göra är att kolla upp vilka lagar och regler som gäller för det land du ska åka till. Du kan med fördel kolla upp med landets ambassad om vilka regler och lagar som gäller för att ta med sig hunden till landet. Du måste mest troligt vaccinera ditt husdjur så kontakta din veterinär för att få en vaccination och ett intyg. Det är också en fördel att skaffa ett pass för sitt husdjur som bevisar att exempelvis hunden som du tar med dig är den hunden som du äger.

Om husdjuret är av mindre sort så kan det resa med som handbagage. Större modeller av exempelvis hundar får resa i bur i lastrummet. Se till att hunden i vårt exempel vänjer sig med bur. Lägg in en tröja eller skjorta så att hunden har en bekant doft i buren. I speciella avdelningar i lastrummet är det liknande temperatur och lufttryck som i övriga kabinen så det är ingen skillnad mot för att sitta med husse eller matte.

Lycka till med er resa!

This entry was posted in Husdjur.