För dig med stort intresse för jakt

Intresset för jakt är stort i Sverige. Ungefär 300 000 svenskar löste ut sitt jaktkort under 2021. Jaktkortet visar att du har tillåtelse att jaga i Sverige. Du får ditt jaktkort genom att betala viltvårdsavgiften.

Förutom jaktkortet så måste du som jagar ha en godkänd jägarexamen. Du behöver också ha en jägarexamen för att kunna söka en licens för ditt jaktvapen. Generellt sett så ska alla som är delaktiga i jakt av något slag betala jägarlicens. Det gäller även om du inte har ett vapen. Har du till exempel en eftersökshund och deltar i jakten ska du också betala in viltvårdsavgiften.

Rätt utrustning minskar skador under jakten

Varje år skadar sig cirka 500 jägare i samband med jakt. Det är vanligt med skär och klämskador, fallskador från jakttorn är också ganska vanligt. I samband med slakt så inträffar många skärskador. Bästa sättet att undvika skärskador är att använda bra slaktknivar.

Här kan du hitta det du behöver inför jakten. Med rätt utrustning blir jakten säkrare och roligare. Om du har jakthund så bör du tänka över hunden utrustning också. Tyvärr så skadas många jakthundar varje år i samband med jakt. Små detaljer som bra reflexvästar till hundarna och pejlhalsband minskar risken för olyckor.

This entry was posted in Hund.